Pregled rada

Borea je započela s radom 1998. godine, s glavnim ciljem pružanja profesionalnih usluga i specijaliziranih rješenja na području sigurnosti informacijskih tehnologija. Osnivač i direktor tvrtke je Damir Paladin. Borea je, u to vrijeme, bila jedna od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja se bavila isključivo informacijskom sigurnošću.

Naši su se glavni projekti u prvim godinama rada odnosili na definiciju politika sigurnosti i uvođenje procesa upravljanja informacijskom sigurnošću, a provodili su se u značajnim hrvatskim tvrtkama i organizacijama. Uvjereni smo da je vidljivo unaprjeđenje statusa informacijske sigurnosti u Hrvatskoj do koje je došlo u drugoj polovici prošlog desetljeća bilo dijelom rezultat i našeg rada.

Aktivno smo pridonijeli unaprjeđenju statusa informacijske sigurnosti kroz brojne projekte. Ponosni smo na činjenicu da je Borea bila prva tvrtka u Hrvatskoj koja je početkom 2000-tih godina sustavno promicala primjenu normi BS7799, koja je kasnije evoluirala u norme ISO 27001/27002. Damir Paladin – osnivač Boree – aktivno je sudjelovao u pokretanju hrvatske podružnice međunarodne organizacije ISACA, promociji COBIT-a i je jedan od prvih nositelja CISA certifikata u Hrvatskoj.

Borea danas usmjerava fokus na usluge i rješenja koja sadržajno unapređuju sigurnost informacijskih sustava te promiču odgovorno korištenje informacijskih sustava. Pružamo ekspertne usluge na specifičnim područjima kao što su provjera i testiranje sigurnosnih mjera, nadzor nad sigurnosnim mjerama, računalna forenzika i upravljanje informacijskim rizicima. Osobito smo se specijalizirali za problematiku detekcije i rješavanja insiderskih sigurnosnih prijetnji, te sprječavanje krađe i curenja informacija.

Saznajte više

Kontakt

Adresa: Gjure Szaba - odvojak 16

Zagreb

 

Telefon: 01 3765 612

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Search