Opis usluga

Kontinuirana provjera računalnih ranjivosti (Powered by QualysGuard)

Primjenom servisa QualysGuard, u dogovorenim intervalima radimo pregled vaših sustava i detektiramo njegove ranjivosti. Usluga se ponavlja tjedno ili mjesečno, a moguće je ugovoriti i druge intervale pregleda. Provjera se provodi uz vaš minimalan angažman, a isporučujemo vam detaljan izvještaj o stanju ranjivosti i upute o primjeni popravaka.

Našim provjerama su obuhvaćeni operativni sustavi poslužitelja i radnih stanica, web aplikacije, mrežna oprema, baze podataka, virtualna infrastruktura…

Provjere obavljamo na perimetarskom dijelu mreže i na internim dijelovima sustava.

Pored izvještaja o utvrđenim nedostacima i prioritetiziranih preporuka o njihovom otklanjanju, pružamo vam i punu potporu u primjeni popravaka. Za korisnike je osobito značajna i prezentacija tehnika iskorištavanja prisutnih.

Testiranje sigurnosti informacijskog sustava

Testiranje sigurnosti informacijskog sustava je detaljan i cjelovit pregled svih računalnih i aplikativnih komponenti kao i svih proceduralnih elementa poslovnog procesa koji utječu na vašu sigurnost. Usluga se provodi kroz specifične module, prilagođeno vašim specifičnostima i posebnim zahtjevima.  

Što je obuhvaćeno testiranjem?

  • Pregled sigurnosti unutarnjeg dijela računalne mreže

Utvrđivanje slabih točaka na unutarnjem dijelu mreže – na vašim poslužiteljima, radnim stanicama, bazam podataka, mrežnoj opremi… Svaki nalaz se stavlja u kontekst značaja poslovnog procesa i osjetljivosti informacijske imovine

  • Penetracijsko testiranje perimetarskog dijela mreže

Testiranje sigurnosti javno dostupnih mrežnih resursa koji su izloženi djelovanju najširih prijetnji, a uključuje i pokušaj kontrolirane kompromitacije ovih resursa.

  • Testiranje sigurnosti „Wirelless“ segmenta računalne mreže

Provjera prisutnosti konfiguracijskih grešaka u otpornosti „Wireless“ infrastrukture na pokušaje kompromitacije.

  • Testiranje djelovanja socijalnog inženjeringa

Jesu li korisnici podložni manipulaciji kroz poruke elektroničke pošte ili podmetnute USB stickove? Hoće li otvoriti svaki dokument, bez obzira na uvjerljivost izvora ili nekontrolirano slijediti Internet linkove?

Probna vožnja

Želite saznati više o našim uslugama sigurnosnih provjera? Kako bi izgledala primjena ove usluge u vašem okruženju? Je li u ovom trenutku vaš sustav porozan? Slobodno nam se obratite i zatražite probno izvođenje usluge kontinuirane provjere računalnih ranjivosti . Pokrenut ćemo provjere ranjivosti na obuhvaćenim sustavima i isporučiti vam detaljna izvješća o njihovoj sigurnosti.

Ukoliko želite napraviti cjelovito testiranje sigurnosti informacijskog sustava, zatražite detaljan opis metodologije testiranja koju koristimo u radu.

FORMA ZA DODATNE INFORMACIJE 

Saznajte više

Kontakt

Adresa: Gjure Szaba - odvojak 16

Zagreb

 

Telefon: 01 3765 612

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Search