Vizija i ciljevi

Informacijska sigurnost upravljana događajima

Informacijska sigurnost je danas postala punopravna komponenta matice korporativnog upravljanja. Management je sve više svjestan potrebe uvođenja organizacijskih procesa kojima će se učinkovito upravljati informacijskim rizicima, a stručnjaci za informacijsku sigurnost se oslanjaju na sigurnosne standarde, regulatorne okvire, dobre prakse. 

Ipak, dug je put od dobre namjere i provedbe regulatornih zahtjeva ili stručnih smjernica pa do jamstva o stvarnoj sigurnosti.  Napredni napadi se nalaze ispred dobre prakse. I profesionalci nadležni za pitanja informacijske sigurnosti i njihovi predsjednici uprava moraju u svakom trenutku imati odgovore na pitanja o kvaliteti sustava sigurnosti:

  • Je li informacijski sustav porozan?
  • Gdje se nalaze njegove slabe točke?
  • Mogu li se u aktivnostima korisnika prepoznati rizična ponašanja?
  • Jesu li uljezi u mreži?

Borea je prepoznala točke transformacije informacijske sigurnosti. Nekad su bile presudne politike i procedure, no danas je fokus usmjeren na prepoznavanje indikatora o zloupotrebama sustava, na razumijevanje podataka o njegovim ranjivostima, te na pružanje efikasnog odgovora temeljem takvih informacija.

Naš cilj je omogućiti promjenu paradigme informacijske sigurnosti – od discipline upravljane regulatornim zahtjevima prema disciplini vođene sigurnosnim incidentima.

Saznajte više

Kontakt

Adresa: Gjure Szaba - odvojak 16

Zagreb

 

Telefon: 01 3765 612

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Search